Blogger Widgets

Sunday 15 December 2013

كيك الموز والكراميل

كيك الموز والكراميل


المقادير


٢ كوب دقيق
٤ بيضات
كوب ذبادي
كوب سكر
معلقة كبيرة بكن بودر
فانليلا
ربع كوب ذبدة بحرارة الغرفة ومممكن يستبدل بزيت
معلقتين كبار مربة مفككها بقليل من الماء الساخن ( ممكن تستبدل بصوص كراميل خفي)
رشة ملح
الكراميل ( كوب سكر وربع كوب ماء مذاب بية معلقة عسل ابيض 
٥ موزات كبار او حسب ذوقق


الطريقة

نسخن الفرن علي ١٨٠ د
نحضر الكراميل
نسخن الحلة او الطاسة ونضيف السكر ونسبها لغاير مايدوب واول ما اللون يتغير من للطروف نفضل نقلب واول نانوصل للون اللي نحبة نضيف ماء ساخن ونسبها ٥ دقائق علي النار
نسبها تبرد
ندهن الصنية بالثمن وبمعلقة فيها دقيق نرش علي الحواف بس ونسيب الاقعر من غير دقيق
نحط الكراميل في الصنية ونسيبة علي جنب
نضرب الذبدة مع السكر بالمضرب الكهربي 
نضيف البيض والفنليلا ونضرب
نضيف المربي والذبادي ونضرب
نضيف الدقيق ونخلط 
نقطع الموز حلقات ونرصة فوق الكراميل ممكن نرص كذا طبقة فوق بعض لو حبيبن انا رصيت طبقتين
نضيف خليط الكيك فوق الموز 
دخل الفرن من ٣٠ الي ٤٠ دقيقة حسب حرارة فرنك 
انا قعدت معايا ٣٠ دقيقة 
بعد ما تستوي نسلك الحواف بسكين ونقلبها علي طول في طب ونسبها تبرد. ثم تقطع وتقدم
وبالف هناااااااااا

No comments:

Post a Comment