Blogger Widgets

Sunday, 15 December 2013

طريقة عمل السينابون

سينابون



المقادير : كوب لبن
 كيس بودينج
فانليا
بيضه
نص كوب زبده
 كيس خميره فوريه
2 معلقه سكر
 نص كوب سكر بنى (اساسى)
4 كوب دقيق وهنحتاج شويه عادى لحد متكون عجينه متماسكة

الطريقة
هنحط كيس الخميره على ربع كوب ماء دافى والمعلقتين سكر ونسيبهم شويه ونضرب اللبن مع البودينج والبيضه ونص كوب ذبده سايحه وربع معلقه ملح

 نضيف الخميره اللى سبنها 10 دقايق تخمر
بعد العجن سبتها ساعه وبعدين خرجت الهوا منها بصوابعى وغطتها تانى تخمر نص ساعه كمان

هنا فردتها 1 سم وبدهنها زبده بدرجه حراره الغرفه زبده فيرن




نص كوب سكر بنى عليه 2 معلقه طعام قرفه مطحونه ومعلقه طعام كاكاو خام ونرش على العجينه المدهونه ذبده


بعد لفها روول نقطعها اسطوانات بمسافه 5 او6 سنتى زى الصوره ونرصها فى صاج او صنيه مدهونه 
زيت او على ورق الذبده ويكون فى مسافه 3 سم على الاقل بينهم


بعد مسبناها فى الفرن 20 دقيقه نطلعها بلون دا دهبى فاتح


طريقة عمل  الصوص  

صوص كرامل وصوص شيكولاته وصوص الويت تشيز


دالكرامل سكر زى بتاع البسبوسه تقيل ونسيبه لونه يغمق ونضيف براحه وبينج كريم جهينه ونقلب لحد ما  

نحصل على قوام الصوص

صوص الوايت نضرب فى الخلاط كوب لبن بودره وكوب سكر بودره ومعلقه ذبده صغيره ونص كوب ماء ساخن و3 قطع جبنه كيرى او نستوو

صوص الشيكولاته 2 معلقه كاكاو خام 2 معلقه كريم شانتى 2 معلقه



سكر ناعم 3 معالق زيت 3 معالق لبن ونضربهم مع بعض

No comments:

Post a Comment