طريقتين بسيطتين جدا وبمنتهى السهولة لعمل تشيز كيك
بفرن وبدون فرن
الطريقة الاولى بالفرن وبالجيلي
المقادير :
٢ باكيت بسكويت سادة
150 جرام زبدة
١٠ قطع جبنةكيري
علبة حليب مكثف محلي
جيلي
الطريقة :
الطبقة الاولي
اطحني البسكويت وتخلطية بالزبدة كله
عشان يمسك نفسه وتحطية في البايركس
الطبقة التانية
الجبنه الكيري مع الحليب يضربوا كويس جدا مع بعض بالمضرب الكهربائي او في الخلاط لحد مايبقوا كريمي
وتدخليهم الفرن وتشغلي علية من فوق لحد ماتحسي انه مسك نفسه
تطلعية يدخل الفريزر لحد مايبرد
الطبقة التالتة
جيلي او شيكولاته براحتك الصوص اللي تحبيه
انا حطيت جيلي فراولة بس مع العلبة كوباية ماية واحدة عشان يكون تقيل وسميك وتضيفيه علي الباقي بعد مايبرد ويدخل التلاجة كام ساعه
يمكنك ايضا تحضيرها بالتوت البري بسهولة ودون استخدام الفرن
المقادير:
علبة توت برى
ربع كوب من الماء
3 ملاعق حليب بودرة
150 جرام زبدة
علبة قشطة
3 علب كريمة دريم ويب
8 حبات من جبنة فيلاديلفيا أو جبنة كيرى (حسب المتاح)
2 باكيت بسكويت مفتت
الطريقة:
-ضعى الزبدة فى وعاء مناسب على نار هادئة حتى تذوب تماماً.
-ضعى البسكويت المفتت عليها، وإدعكيهم جيداً.
-ضعى طبقة من البسكويت المخلوط بالزبدة فى قالب التقديم الخاص بالتشيز كيك، او فى كاسات متفرقة مخصصة للتقديم.
-اخلطى جميع المكونات المتبقية فى الخلاط، وهى الجبنة والماء والكريمة والقشطة وحليب البودرة فقط بدون التوت.
-الآن ضعى الخليط المحَضّر على طبقة البسكويت، ولا تنسى توزيع الخليط جيداً بواسطة الملعقة.
-وأخيراً ضعى الكؤوس أو قالب التقديم فى الثلاجة لمدة لا تقل عن 5 ساعات، ثم يزين سطح التشيز كيك بالتوت البرى ويقدم بارداً.
No comments:
Post a Comment