Blogger Widgets

Saturday 11 January 2014

ماسكات الترمس لتفتيح البشرة وازالة الرؤوس السوداء


ماسكات الترمس لتفتيح البشرة وازالة الرؤوس السوداء 

مقادير الوصفه:-


♥10 ملاعق صغيره ترمس مطحون 
♥ 5 ملاعق صغيره نشا 
♥ 3 معالق جنزبيل ومتخافوش مبيحرقش البشره خااااااااااالص
♥كيس لبن بودره 


♥المقادير السائله لكل معلقه من الخليط السابق:-


♥معلقه زبادى 


♥ كبسولتين فيتامين A والشريط فيه 20 حبايه و ب 2 جنيه فقط .


الطريقة


هنجيب وعاء بلاستيك نضيف وناشف وله غطاءنضع به الترمس المطحون وعليه النشاونضيف الجنزبيل وعليهم كيس لبن بودره وكيس صغير بودره تلك انا استعملت بيبى جونسون وخدت منها 3 معالق هنقلب الخلطه دى كلها مع بعض ونقفلها بغطاء محكم ونحطها فى التلاجه جاهزه على الاستعمال عند كل مرة هتخدى منها معلقه وتضعى عليها 
المقادير السائله .


هتجيبى طبق صغير


هتفتحى العلبه وتاخدى منها معلقه كبيره


وتحطى عليها معلقه زبادى 


وعليهم كبسولتين فيتامين A


هتخرميهم بدبوس وتنزلى اللى فيهم هيطلعوا نقطتين وهما دول اللى احنا محتاجينهم


يعنى هيقعد معاكى اكتر من شهر


تقلبى الخلطه كويس 
وتبدأى بفرشه توزعى على وجهك 
ومتنسيش رقبتك 


و بعد نص ساعه هتلاقى وشك شد ونشف


تروحى تفركيه بايدك كويس وتنزليه
وبعدين تغسلى وشك بميه بس مش باى حاجه تانيه


وصفات اضافية لماسك الترمس


اولا /الترمس المطحون يخلط بماء ورد او بزبادي ( والزبادي احسن للوجه )
يترك علي الوجه حتى ينشف --من نصف ساعه الي ساعه حسب ما يجف لوحده - وهو تاثيرة رائع علي البشرة بيخليها رايقه ويفتح لونها وممكن تحطيه مرة في الاسبوع

***********************************************

ثانيا /ماسك الترمس والعسل
ملعقه ترمس مطحون من عند العطار ونحط عليه عسل نحل وندمجهم جيدا ثم تضعي الماسك علي البشره 

************************************************

ثالثا /قناع الترمس والحلبه والزبادي
ضعي ملعقة صغيرة ترمس 
وملعقة صغيرة حلبة 
وملعقة صغيرة زبادي 

ثم افركي بيها الوجه والرقبة
واجلسي ثلث ساعة بعدها قشري واغسلي إذا كانت بشرتك جافة ضعي ملعقة عسل ..

*************************************************


رابعا / الترمس لتنظيف جميع انواع البشرة 
2 ملعقة ترمس مطحون + 1 ملعقة زبادى + 1 ملعقة عسل + 1 معلقة صغيرة ماء ورد 
تخلط المقادير و توضع على الوجه لمدة 15 دقيقة و تشطف بالماء البارد

No comments:

Post a Comment