Blogger Widgets

Saturday, 2 November 2013

طريقة عمل اللانشون في البيت باللحم و بدون لحم



طريقة عمل اللانشون في البيت

اولا: باللحم او الفراخ

 

المقادير:-

فراخ بدون عظم او دهن او ممكن ايضا نستبدلها باللحم الاحمر

3 بيضات

نص كوب كبير نشا

نص كوب كيير زيت

3 جبنه مثلثات
  بهارات
فلفل اسود
ملح
كمون
بابريكا علشان اللون
زيتون اسود او فلفل اخضر
او ممكن النوعين النوعين وممكن تحطوا فلفل اسود حب
حسب النكهة


معلقة فلفل قرنقوطى عشان يدى اللون الاحمر وممكن تبدليه ب3 معالق بنجر مفروم

الطريقة:-


هنجيب كل المكونات دى ونحطها فى الخلاط ما عدا الدقيق

وبعد ما نخلطهم نحطهم فى حله او طبق وبعد كده نحط الدقيق ونقلبهم مع بعض


بعد كده نجيب كوبايه استالستين او علبة سمنة صغيرة عشان يطلع اللانشون مدور زى اللى بره وندهنها زيت ونحط اللانشون بعد كده


هنحط حله نصها ميه على النار ونسيبهل تغلى بعد ما تغلى نحط الكوبايه جوه الحله و نغطى الحله

اهم حاجه ان الكوبايه تكون اقصر من الحله

ونسيبها ساعه وتشوفيها اذا كانت استوت زى ما بتشوفى الكيكه هتجيبى سكينه وتغرزيها جواها

وبعد ما تستوى تقلبياه وتسيبيها تبرد وتقطعيها شرايح

ثانيا بدون لحم

المكونات :اللانشون
مقادير لعمل اللانشون
3 بيضات
¾ كوب دقيق
¾ كوب زيت
¾ كوب لبن
3 فصوص حبهان
1 بنجر
ملعقة سماق
½ ملعقة صغيرة كارى
½ ملعقة ملح
3 قطع جبن مثلثات
3 فصوص ثوم
قليل من الفلفل الأسود المطحون
ملعقة بابريكا
فلفل أسود حصى

الطريقة
يضع الزيت مع اللبن والبيض فى الخلاط ونخلطهم جيدا ثم نضع باقى المقادير ما عدا
الدقيق، وبعد الخلط نضع الدقيق بصورة تدريجية.نضع ماء على النار حتى الغليان، ثم نضع الخليط

بعد كده نجيب كوبايه استانلس او علبة سمنة صغيرة عشان يطلع اللانشون مدور زى اللى بره وندهنها زيت ونحط اللانشون بعد كده


هنحط حله نصها ميه على النار ونسيبها تغلى.... بعد ما تغلى نحط الكوبايه جوه الحله و نغطى الحله

اهم حاجه ان الكوبايه تكون اقصر من الحله

½ ساعة حتى تنضج ونخرجها لتبرد ثم نضعها فى الثلاجة.

No comments:

Post a Comment