Blogger Widgets

Tuesday 14 January 2014

الكريب الحادق بحشوات مختلفة


اولا الكريب بالجبنه والخضار 


٢كوباية دقيق
٢ كوباية حليب
٤ بيض
ملح وفلفل 
انبهكم لشوية حاجات خاصة بالكريب :

1-لازم الطاسة اللى تعملى فيها الكريب تكون تيفال و تمسحيها زيت , تمسحيها بمعنى كلمة تمسحيها , يعنى نقطة زيت واحدة بس 
2-لازم الطاسة تسخن كويس جدا علشان الكريب يطلع مظبوط معاكى
3-وارد جدا جدا ان اول كريباية تبوظ منك , متزعليش و متكتئبيش , تانى واحدة حتلاقيها مظبوطة ان شاء الله

تضربيهم كويس في الخلاط ويفضل يدخل بعدها التلاجة ربع ساعه حتي عشان الدقيق يااخد راحته مع المكونات
تجيبي طاسة تيفال وتحطي شوية زيت في طبق وتبلي فيها منديل تمسحي الطاسة بالمنديل مسح بس ومع كل واحدة تعمليها تمسحي قبلها مسحة بالمنديل وعلي نار متوسطة تحطي بالفنجان
ومتقلبيهوش الجه التانية غير لما دي تنشف وتحمر 
ولما تخلصي تغطية بحاجة قطن فوطة او قماش عشان مينشفش لو حباه طري

الحشو


الحشو اللي تحبية بقى ممكن  فلفل وطماطم مع مكعب مرقة ع النار تشويحة وبعدها حطيت زيتون وفوقهم نوعين جبنه ودهنت بكاتشب ومايونيز


وممكن

الكريب بالدجاج وصلصة البشاميل والجبن (بياتريس)


المقادير:

-110 غرامات من عجينة الكريب
-69 غراماً من جبن "ايدام"
-104 غرامات من الدجاج المشوي
-140 غراماً من صلصة البشاميل
-25 غراماً من الفطر الطازج
طريقة التحضير:
1 ـ توضع عجينة الكريب في مقلاة على النّار لمدّة دقيقة ونصف الدقيقة من جهة، و30 ثانية من الجهة الثانية.
2 ـ يُضاف الجبن إليها والدجاج المشوي وصلصة البشاميل والفطر.

No comments:

Post a Comment