Blogger Widgets

Wednesday, 15 January 2014

كروكيه البطاطس باللحمة المفرومة والخضار

كروكيه البطاطس باللحمة المفرومة والخضار 


المقادير


كيلو بطاطس
ملح
وفلفل اسود 
بصلاية
ربع كيلو لحمة مفرومة
بهارات
 خضار مشكل مجمد 
ملعقة دقيق
بيضتين 
بقسماط 
كيلو بطاطس مسلوقة بالقشر
وتقشريها وتهرسيها 
على طول وحبه ملح
وفلفل اسود 

الطريقة


نشوح بصلاية ونحط عليها اللحمة المفرومة تقريبا
 وتبهريها حلو انا بحط (ملح فلفل بصل بودر وجوزة الطيب جبهان مطحون قرفه قرنفل مطحون جنزبيل ) 

وبعدين ضفت حبت خضار مشكل مجمد دا كف الايد او اقل كده وسبته يستوي على مهله وفي الاخر حطيت معلقه دقيق صغيرة علشان تشربلي اي سوائل في العصاج

اخدت قطعة من البطاطس وعملتها كورة صغيرة وبعدين عملت فيها حفرة على اصبع الابهام زى مبنعمل الكبيبة وحشيتها لحمة مفرومة وعليها موزاريلا وقفلتها وبدأت احط في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط 
وكل ما تكبري الصابع هتقدري تتحكمي فيه 
وبعدين على الفريزر ربع ساعه على الأقل
 وفي  زيت غزير ولما يسخن جدا تطلعي من الفريزر على الطاسة
والباقى يرجع تاني الفريزر
 وهو في الزيت قلبي لغاية ما يوصل للون الذهبي

No comments:

Post a Comment