كروكيه البطاطس باللحمة المفرومة والخضار
المقادير
كيلو بطاطس
ملح
وفلفل اسود
بصلاية
ربع كيلو لحمة مفرومة
بهارات
خضار مشكل مجمد
ملعقة دقيق
بيضتين
بقسماط
البطاطس :
كيلو بطاطس مسلوقة بالقشر
وتقشريها وتهرسيها
على طول وحبه ملح
وفلفل اسود
الطريقة
نشوح بصلاية ونحط عليها اللحمة المفرومة تقريبا
وتبهريها حلو انا بحط (ملح فلفل بصل بودر وجوزة الطيب جبهان مطحون قرفه قرنفل مطحون جنزبيل )
وبعدين ضفت حبت خضار مشكل مجمد دا كف الايد او اقل كده وسبته يستوي على مهله وفي الاخر حطيت معلقه دقيق صغيرة علشان تشربلي اي سوائل في العصاج
اخدت قطعة من البطاطس وعملتها كورة صغيرة وبعدين عملت فيها حفرة على اصبع الابهام زى مبنعمل الكبيبة وحشيتها لحمة مفرومة وعليها موزاريلا وقفلتها وبدأت احط في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط
وكل ما تكبري الصابع هتقدري تتحكمي فيه
وبعدين على الفريزر ربع ساعه على الأقل
وفي زيت غزير ولما يسخن جدا تطلعي من الفريزر على الطاسة
والباقى يرجع تاني الفريزر
وهو في الزيت قلبي لغاية ما يوصل للون الذهبي
طلعي على طول هو مابيحبش يعد كتير في الزيت
No comments:
Post a Comment