Blogger Widgets

Friday 11 October 2013

طريقتان لعمل الكشري المصري في البيت

الطريقة الاولى

 مقاديرعمل الكشرى: 

كيلو ارز مستوى عادى - نص كيلو عدس بجبة (اسود) - ربع كيلو حمص الشام- بصلة كبيرة - نص كيلو مكرونة اسباجتى - نص كيلو مكرونة مقصوصة- نص كيلو مكرونة قلم (الريشة) نص كيلو شعيرية .




نخرط البصلة ناعم ونشوحها فى الزيت لحد ماتدبل تماما ثم اضع العدس الاسود وافضل اقلبه مع البصلة كويس حوالى 5 دقايق ثم اضع الماء لحد مايغطى العدس واغطية واتركه يستوى 3/4 سوى ثم اضع علية الارز المستوى واخلطهم ببعض كويس علشان الارز ياخد من طعم وريحة العدس نضع الماء ونكمل السوى عادى. اسلق المكرونة كل نوع لوحده فى ماء وملح وزيت بالطريقة العادية . اسلق حمص الشام بالطريقة العادية.
دقة الكشرى المصرى:
البصل المحمر:

3بصلات كبار - 2 معلقة دقيق - ملح - زيت

طريقة عمل دقة الكشرى

اقطع البصل شرائح ثم ارش عليه ملح وادعكه ادعكه بأيدى كويس علشان ينزل كل الماء اللى فية ثم ارش علية الدقيق وقلبى الدقيق بالبصل كويس بأيدك ثم ضعية فى الزيت المقدوح لحد مايتحمر ويبقى لونه بنى . شيلية وضعية على جنب فى المصفاة
(والطريقة دى هى السر اللى بيخلى البصل بيقرمش وبيبقى جميل وميبقاش طرى منك وشارب زيت

صلصة الطماطم


كيلو طماطم بيورية - معلقتين صلصة طماطم - ملح - فلفل - كمون - ثوم - خل - شطة


نضع معلقتين زيت زيتون فى حلة ثم نضع الثوم المهروس وشوية كمون علشان يتحمر مع الثوم ثم اضع الخل لحد مايغلى ثم اضع الطماطم ومعلقتين الصلصة والملح والفلفل والشطة واتركها لحد ماتتسبك .


نضع المكرونة الاسباجتى والمقصوصة والقلم المسلوقين فى قاع السيرفيس ثم نضع فوقه طبقة الشعيرية ثم طبقة الارز بالعدس ثم طبقة الحمص المسلوق ثم طبقة البصل المحمر ويقدم وبجانبه طبق الصلصة وطبق الشطة

الطريقة الثانية 

طريقة سهلة لعمل الكشرى المصرى
الكمية تكفي:5 أشخاص
وقت التحضير:15 دقيقة
وقت الطهي:90 دقيقة
المقادير:250 جراممكرونة صغيرة 250 جراممكرونة اسباغيتي 250 جرامعدس اسمر 2 كوبارز مصري 1/2 1 كوبشعرية 250 جرامحمص الشام 4 ثمرةبصل كبير 2 ملعقة كبيرةصلصة 5 ثمرةعصير طماطم 1 راسثوم مقدارزيت ذرة 2 ملعقة كبيرةخل مقدارملح وفلفل اسود وكمون




التحضير:
1- يغسل الأرز جيدا.
2- يغسل العدس جيدا
3- يقشر الثوم ويفرم.
4- ينقع الحمص لمدة 6 ساعات على الأقل.
الطبخ

1- تسلق المكرونة وتصفى.
2- يسلق العدس بدون إضافة ملح وتقلل عليه النار جدا عندما يغلي وبعد نضجه يصفى جيدا ويضاف له الملح والفلفل الأسود وقليل من الحبهان والكمون.
3- تحمر الشعرية في الزيت ويضاف لها الأرز والملح ويقلبان معا لدقيقة ثم يضاف الماء وبعد غليانه تقلل النار ويترك – مع التقليب – حتى ينضج.
4- يقطع البصل أنصاف حلقات ويحمر في زيت غزير إلى حد ما حتى يصبح لونه أقرب إلى اللون البني ثم يصفى من الزيت جيدا بالضغط عليه ويترك ليتقرمش.
5- يسلق الحمص بدون ملح.
6- يتم عمل الصلصة بوضع الثوم المفروم في الزيت حتى يحمر ثم يضاف الخل فورا ويليه عصير الطماطم والصلصة ويترك حتى يثقل (حوالي 20 دقيقية) ثم يضاف الملح والفلفل.
7- هناك نوعان من التقديم أولهما خلط المكرونة مع العدس مع الأرز وتقليبهم ثم إضافة الحمص والبصل والصلصة على الوجه، ووثانيهما رص الكشري طبقات أي: المكرونة أول طبقة ثم الأرز ثم العدس ثم الحمص ثم الصلصة ثم البصل
ملاحظات:يمكن الاستغناء عن الحمص
الكشري اكلة مصرية شعبية جدا
طريقة لقرمشة البصل وهي رش قليل من الدقيق على البصل وتقليبه جيدا ولكن لا يوضع في الزيت الا بعد ان يسخن الزيت جيدا جدا لكي لا يلتصق بالقاع

مواضيع قد تهمك

شوربة العدس
طريقتان لعمل الكشري المصري في البيت
طرق مبتكرة لاعداد البطاطس 
الكشك بالطريقة المصرية

No comments:

Post a Comment